Hitta din a-kassa

Det finns 24 a-kassor i Sverige. Här får du förslag vilka av dem du kan söka medlemskap hos.

A-kassan Vision

För dig som leder, utvecklar eller administrerar Sveriges välfärd. Du arbetar i en kommun, en region, ett bolag inom det kommunala området, privat verksamhet inom skola, vård eller omsorg eller Svenska kyrkan, trossamfund eller ekumenisk organisation.

A-kassan Vision

Akademikernas a-kassa

För dig som har högskoleutbildning eller som arbetar i ett akademikeryrke, exempelvis militär, rektor eller kvalificerad kommunikatör. Utbildningen ska vara på minst 150 högskolepoäng. Om du är aktiv student ska du ha som mål att ta 180 poäng.

Akademikernas a-kassa

Alfa-kassan

För dig som någon gång har arbetat i Sverige, oavsett yrke och anställningsform. Till skillnad från andra a-kassor betalar Alfa-kassan även ut grundersättning till dig som inte är ansluten eller inte är medlem i en annan a-kassa.

Alfa-kassan

Byggnads a-kassa

För dig som är anställd inom bygg och anläggning, teknikinstallation, plåt och ventilation, entreprenadmaskin, glasmästeri eller måleri. Gäller även målare som har eget företag med tre eller färre ägare utan andra yrkesutövare.

Byggnads a-kassa

Elektrikernas a-kassa

För dig som är anställd som byggnadselektriker, radio-, tv-, hiss- eller larmtekniker eller jobbar på kraftverk.

Elektrikernas a-kassa

Fastighets a-kassa

För dig som är privatanställd lokalvårdare, fastighetsskötare eller fönsterputsare. Även för dig som är sanerare på kärnkraftverk.

Fastighets a-kassa

Finans- och försäkringsbranschens a-kassa

För dig som anställd, chef eller som driver eget företag inom finans- eller försäkringsområdet. Du arbetar på ett försäkringsbolag, på en bank, hos en försäkringsförmedlare, på en investmentbank eller på en a-kassa.

Finans- och försäkringsbranschens a-kassa

GS a-kassa

För dig som jobbar inom skogs- och trä¬industrin eller grafisk bransch, exempelvis som grafiker, tryckare, plantskolearbetare, skogsmaskinförare, skogsröjare, virkesmätare, trähusarbetare, sågverksarbetare, maskinsnickare eller förpackningsarbetare.

GS a-kassa

Handelsanställdas a-kassa

För anställda i butik och lager, även tjänstemän. För företagare och anställda yrkesfiskare, frisörer, musiker och andra arbeten inom teater, film, kultur- och nöjesområdet. Även anställda inom folkrörelsen, cirkelledare och Folksams säljorganisation.

Handelsanställdas a-kassa

Hotell- och restauranganställdas a-kassa

För dig som är anställd inom hotell, restauranger, casinon, kaféer, konditorier, turistanläggning, spa, bowling, catering, bingoföretag och andra nöjesföretag.

Hotell- och restauranganställdas a-kassa

IF Metalls a-kassa

För dig som arbetar inom den svenska industrin, till exempel inom plast-, läkemedels-, byggämnes-, stål-, kemi- eller verkstadsindustrin. Även för dig som arbetar i tvätteri, glasbruk, bilverkstad eller gruva.

IF Metalls a-kassa

Journalisternas a-kassa

För dig som är anställd, frilansare eller företagare inom media. Detta inkluderar reportrar, fotografer, författare och översättare.

Journalisternas a-kassa

Kommunals a-kassa

För dig som är anställd i kommun, region, kyrka, inom naturbruk eller arbetar med samhällsservice i kommunala eller privata bolag. Ditt yrke kan till exempel vara att ta hand om barn eller äldre, laga mat, köra buss eller ambulans eller ta hand om djur.

Kommunals a-kassa

Ledarnas a-kassa

För dig som jobbar som chef, projektledare eller i en annan ledande befattning. Även för dig som driver eget företag.

Ledarnas a-kassa

Livsmedelsarbetarnas a-kassa

För dig som jobbar inom livsmedelsindustrin. Till exempel på bageri, konditori, slakteri, mejeri, bryggeri, kafferosteri, charkuteri-, choklad-, karamell-, glass- eller konservfabrik.

Livsmedelarbetarnas a-kassa

Lärarnas a-kassa

Lärarnas a-kassa passar dig som jobbar inom skolans värld. Vi erbjuder specialistkompetens och individuell rådgivning för lärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare samt kyrkomusiker. Lärarnas a-kassa samarbetar med fackförbundet Sveriges Lärare.

Lärarnas a-kassa

Pappers a-kassa

För dig som arbetar eller att haft din senaste anställning inom massa- och pappersindustrin. Även arbete inom Pappers verksamhetsområde som helt eller delvis finansierats med statliga medel är inträdesgrundande.

Pappers a-kassa

Sekos a-kassa

För dig som jobbar med vägar, järnvägar, luft- och sjöfart, försvar, kriminalvård, polis, post, paketleverans, logistik, tele- och datakommunikationer, elproduktion, eldistribution eller service inom universitet, högskola och andra statliga myndigheter.

Sekos a-kassa

Småföretagarnas a-kassa

För dig som företagare i alla branscher oavsett företagsform. SMÅA försäkrar dig som driver ett litet eller medelstort företag. Du kan ha anställda eller vara egen företagare.

Småföretagarnas a-kassa

STs a-kassa

För dig som är anställd hos stat, kommun, region, företag eller inrättningar som jobbar med samhällsservice och helt eller delvis finansieras av skatter eller avgifter.

STs a-kassa

Sveriges arbetares a-kassa

För dig som är anställd eller driver ett eget företag utan anställda.

Sveriges arbetares a-kassa

Säljarnas a-kassa

Säljarnas a-kassa för dig som är anställd inom försäljning/marknadsföring eller har eget företag. Eller närmast har arbetat med försäljning och eller marknadsföring.

Säljarnas a-kassa

Transports a-kassa

För dig som är åkerianställd, taxiförare, jobbar inom lager och spedition, mark- och kabinpersonal inom flyget, jobbar som hamnanställd, på bensinstation, däckverkstad, med bilvård och biluthyrning eller inom säkerhet och bevakning med flera.

Transports a-kassa

Unionens a-kassa

För dig som arbetar inom teknik- och kunskapsbaserade yrken, är tjänsteman inom handel, transport, ideell sektor eller liknande, är verksam inom kulturområdet, skog/lantbruk och miljö eller arbetar med farmaci. Även företagare kan bli medlemmar.

Unionens a-kassa