2021-09-29

Allt fler arbetsgivare använder Arbetsgivarintyg.nu

Stora ekonomiska besparingar, enklare processer och snabbare utbetalningar ligger bakom den ökade användningen av digitala arbetsgivarintyg.

Det konstaterar Rebecka Wallman på Visma Enterprise, ett företag som erbjuder företag och organisationer stöd i deras HR-, bemannings- och löneprocesser. 

Funktionen att skapa digitala intyg är helt enkelt för bra för att inte användas av alla på sikt.

- Rebecka Wallman, Product marketing manager på Visma Enterprise

Den positiva utvecklingen för Arbetsgivarintyg.nu bekräftas av Håkan Petersson, produktägare för Arbetsgivarintyg.nu sedan 2017.
– Det som har hänt sedan 2017 är att vi har integrerat ett flertal lönesystem, så att själva hanteringen av ett arbetsgivarintyg är bara ett knapptryck bort för arbetsgivaren. Idag kan man se att det svänger mer mot digitalisering, allt fler arbetsgivare väljer att fylla i uppgifterna på nätet, förklarar han

Enligt Rebecka Wallman har Arbetsgivarintyg.nu och integrationen med Vismas lönesystem förenklat en tidigare tung manuell process.
– Värdet av att slippa fylla i uppgifterna, printa och leverera intygen med snigelpost är stort. Bara på portot lär det gå att spara tiotals miljoner årligen. Men den allra största behållningen är att a-kassemottagarna får sin första utbetalning snabbare. 

Exakt hur många av Vismas kunder som nyttjar Arbetsgivarintyg.nu är svårt att säga, men klart är att antalet användare ökat och de positiva kommentarerna är många, påpekar Rebecka Wallman.
– Som med all förändring finns de som dröjer sig kvar i gamla arbetssätt, men de blir alltmer lätträknade. Funktionen att skapa digitala intyg är helt enkelt för bra för att inte användas av alla på sikt.

Även Håkan Petersson tror på en fortsatt ökning av digitala arbetsgivarintyg.

Över hälften av alla intyg som utfärdas är digitala och där ser vi en positiv utveckling. Inom ett år tror jag en övervägande andel, 70 till 80 procent, kommer att använda sig av digitala arbetsgivarintyg, baserat på de lönesystem vi integrerar, avslutar han.

Inom ett år tror jag en övervägande andel, 70 till 80 procent, kommer att använda sig av digitala arbetsgivarintyg.

- Håkan Petersson, produktägare för Arbetsgivarintyg.nu

__________________________________________________________________________________

Om Arbetsgivarintyg.nu

  • Alla med en pågående eller avslutad anställning har, enligt lag (1997:238) om arbetslöshetsförsäkringen,
    rätt att få ett arbetsgivarintyg för att kunna söka ersättning från a-kassan.
  • Det är arbetsgivarens skyldighet att utfärda arbetsgivarintyg.
  • Arbetsgivarintyg.nu är ett stöd på vägen där du får hjälp att fylla i intyget korrekt med en enkel och smidig hantering.
  • Det kostar inget att skicka in och signera via e-legitimation och samma intyg gäller för alla a-kassor.

 

Läs mer här

Arbetsgivarintyg.nu