2020-03-17

Sveriges a-kassor anställer kommunikationschef

Sveriges a-kassor satsar på att synas mer i debatten och rekryterar nu Johan Ahlgren till en nyinrättad roll som kommunikationschef.

Det senaste året har vi har satsat på att synas mer i debatten genom att lyfta fram fakta om a-kassan och dess viktiga funktion på arbetsmarknaden. Rekryteringen av en kommunikationschef är nästa steg i utvecklingen och öppnar upp för att vi ska bli en ännu tydligare och mer frekvent röst i debatten, säger Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor.

Johan kommer närmast från fackförbundet Naturvetarna, där han varit chef för kommunikation och påverkan. Han tillträder sin nya tjänst på Sveriges a-kassor den 14 april.

– Sveriges a-kassor är inne i ett skede av att utveckla all stödverksamhet för a-kassorna, där kommunikation är ett prioriterat område. Jag ser fram emot att driva vidare utvecklingen av kommunikationsverksamheten. Och att gripa sig an det här uppdraget samtidigt som arbetslöshetsförsäkringen är i starkt fokus gör utmaningen än mer spännande, säger Johan Ahlgren.

För mer information, välkommen att kontakta Tomas Eriksson 070-583 19 37 eller Johan Ahlgren 070-577 30 44.