Skicka arbetsgivarintyg

Använd Arbetsgivarintyg.nu - e-tjänsten som gör det enkelt för arbetsgivare att fylla i och skicka in arbetsgivarintyg digitalt till a-kassan.

Om arbetsgivarintyg.nu 

Arbetsgivarintyg.nu är en e-tjänst som gör det enkelt för arbetsgivare att fylla i och skicka in arbetsgivarintyg digitalt till a-kassan. Sveriges a-kassor förvaltar och utvecklar e-tjänsten för alla Sveriges 24 a-kassor.

Hur går det till? 

 

För arbetsgivare 

Som inloggad arbetsgivare på Arbetsgivarintyg.nu kan du skapa och administrera intyg. Färdiga intyg signeras med eID och skickas till arbetstagarens Mina sidor på sin a-kassa.

För privatperson

På Mina sidor kan arbetstagaren granska intyget och begära komplettering från arbetsgivaren om det behövs. När intyget är klart signerar arbetstagaren dokumentet med eID och skickar in det till a-kassan för handläggning. För a-kassans handläggare dyker intyget upp i Våra sidor där all information kan läggas in i nytt eller pågående ärende. 

Se filmen om arbetsgivarintyg.nu 

 

 

Arbetsgivare som saknar inloggning

Arbetsgivare som saknar inloggning till Arbetsgivarintyg.nu kan använda vårt digitala formulär ”Ifyllnadsstöd”. Dessa intyg måste laddas ner, signeras och skickas till arbetstagaren manuellt.